Årets Byggeri 2022 og Bygherreprisen 2022 står på BAYO.S skruefundamenter

Årets Byggeri 2022 og Bygherreprisen 2022 står på BAYO.S skruefundamenter

Byggeriet boomer i alle dele af verden, og det kræver bl.a. enorme mængder sand og grus. Så store mængder, at ressourcerne er ved at være knappe og udvindingen af de ressourcer, der er tilbage, skader naturen og miljøet. Byggeriet står for næsten 40% af den globale CO2-udledning årligt. Derfor er det afgørende, at der udvikles alternative løsninger.

Skruefundamenter fra BAYO.S er en af løsningerne til et mere cirkulært byggeri.

En effektiv måde at nedbringe CO2-udledningen er genanvendelse af materialer til byggeriet. Ved at bygge på skruefundamenter kan byggeriet flyttes og skruerne kan skrues op igen og evt. genanvendes et andet sted. Eller stålet kan recirkuleres.

Vi forbruger ikke stål, men vi låner det og sender det tilbage, så det kan recirkuleres. Når bygningen skal rives ned eller flyttes, kan skruefundamenterne skrues op og indgå i en ny stålcyklus. Man står derfor ikke med et affaldsproblem, men et råmateriale i form af stålskrot.

Årets Byggeri 2022
Snoezelhuset i Helsingør blev i december 2022 tildelt prisen ”Årets Byggeri 2022” i den åbne kategori. Hos BAYO.S er vi meget beærede over at have været en del af dette bæredygtige og prisvindende projekt.

Canbyg ApS har været hovedentreprenør på projektet, og BAYO.S Skruefundamenter har leveret og monteret skruefundamentet.

Dommerne begrunder kåringen med det laveste opnået CO2 e/m2/år ibrugtaget, samt at uagtet byggeriet opfylder lavenergiklassen 2018, er byggeriet i stand til at opfylde det kommende BR 2030. På den baggrund er byggeriet 8 år forud for sin tid.

Årets Byggeri beskrives som “En national hæderspris, som hvert år i december tildeles årets bedste og vigtigste byggerier ud fra deres samfundsmæssige og byggefaglige betydning.


Bygherreprisen 2022

BAYO.S har leveret og monteret skruefundamenter til en ny stor studielandsby på Nørrebro i København. Bag projektet står CPH Village, som sluttede året 2022 af med at vinde Bygherreprisen 2022 – prisen, som hylder det grønne byggeri. Konceptet bag studielandsbyerne er permanente byggerier på midlertidige placeringer, så boligerne kan flyttes rundt, som der er brug for det.

Bebyggelsen på Nørrebro udmærker sig ved et rekordlavt CO2 aftryk – hele 50 % under en gennemsnitlig nybygget bolig i København. CO2-besparelsen opnås gennem grønnere materialevalg og en smartere udnyttelse af boligens areal.

BAYO.S har monteret 1.200 stk. skruefundamenter, der danner fundamentet for boligerne, som står i op til 3 etagers højde. Skruefundamenterne er monteret i 3,5-6,5 meters dybde til bæredygtig grund.

Læs mere om CPH Village på www.cphvillage.com

Jan. 2023