Professionelle

Skruefundamenter til større byggeprojekter.

BAYO.S kan dokumentere bæreevnen i henhold til Eurocode 7

Vores professionelle løsninger

Skruesortiment

Få overblik over hele BAYO.S sortiment af professionelle skruefundamenter.

Maskiner

Læs mere om BAYO.S maskiner til installation af skruefundamenter

Cases

Se tidligere udførte projekter som f.eks. Hages Badehotel, CPH Village og solcelleparker

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke maskiner bruger I til at installere fundamenter til huse og andre store projekter?

Borerig BAYO.S M2 bruges til installation af professionelle skruefundamenter, altså større projekter som huse, sommerhuse, anneks og til afsværtning. Med BAYO.S M2 borerig er det muligt at installere 25-75 skruefundamenter om dagen og kan derfor fundere til et standard helårshus på 1-2 dage. Læs mere om vores borerig her.

Kan man bruge skruefundamenter til at bygge huse?

Ja, du kan godt bruge vores skruefundamenter til at bygge fundament til hus, sommerhus og andre bygninger. Med vores Ingeniører og samarbejdspartner Andreasen og Hvidberg, er det muligt at kunne få et hus på skruefundamenter, som er godkendt til den lovpligtige bygningsskade forsikring. Bliv klogere her.

Kan I vise mig bygninger, hvor skruefundamenter er blevet brugt?

Du kan se vores projekter, hvor vi både har funderet til huse, større bygninger, sommerhuse og solcelleparker på linket her.

Hvilke huse har I bygget på jordskruer?

BAYO.S har monteret fundament til flere huse, sommerhuse og moduler. Vi har f.eks. monteret fundament til et hus i Glumsø, Det Levende Hus, på i alt 266 m2 med hus og terrasse. Dette blev gjort ved brug af kun 42 stk. BAYO.S skruefundamenter. Du kan se flere af vores projekter her.

Med BAYO.S Skruefundamenter

Kan du glemme alt om traditionelle metoder som støbning med beton eller nedramning af pæle. Vores innovative skruefundamenter tilbyder en hurtig, enkel og vibrationsfri måde at etablere stabile fundamenter på, direkte i det bærende jordlag. Denne metode sikrer en effektiv overførsel af statiske kræfter til fundamentet, hvilket gør BAYO.S Skruefundamenter til en optimal løsning for bygherrer, der søger hurtighed og pålidelighed i deres byggeprojekter.

BAYO.S Skruefundamenter skiller sig ud ved at eliminere behovet for beton, som gør dem til en miljøvenlig og omkostningseffektiv løsning for en bred vifte af byggeprojekter. Uanset om du arbejder med boliger, erhvervsbyggeri eller specielle konstruktioner, garanterer vores skruefundamenter et solidt fundament og opfylder samtidig alle nødvendige dokumentationskrav, plus, der kan tegnes byggeskadeforsikring. Vælg BAYO.S Skruefundamenter for en fremtidssikret fundamentløsning, der lever op til nutiden og fremtidens byggekrav til effektivitet og bæredygtighed.

BAYO.S skruefundamenter

 • er godkendte til byggeri i EU
 • kan dokumentere bæreevnen i henhold til Eurocode 7
 • overholder EN-normen for stål, galvanisering og svejsning
 • er ISO-certificerede
 • er CE-mærkede
 • er produceret i EU
 • understøtter BR18
 • du kan tegne lovpligtig byggeskadesforsikring, når du bygger på BAYO.S skruefundamenter.
  kan dokumentere bæreevne og levetid.
Holm Huse p? skruefundamenter

Dokumenteret bæreevne og levetid

BAYO.S skruefundamenter er et innovativt fundamentsystem, som fjerner behovet for støbning med beton eller nedramning af pæle ved nybygning eller til-/ombygning.

Stålskruerne med selvskærende spids skrues i det bærende jordlag og overfører dermed de statiske kræfter til fundamentet/bygningen.

Metoden er enkel, hurtig og vibrationsfri, så følgeskader på de omkringliggende bygninger og en omfattende reetablering undgås. Ligeledes undgås grundvandssænkning.

Skruefundament skruefundamenter
Elementstøtter anvendes til afsværtning og stabilisering af beton- og stålelementer i monteringsfasen, samt til afsværtning af vægforskalling. Med BAYO.S skruefundamenter kan fundamentet til støtten etableres hurtigt og sikkert.
 • Det er hurtigt at opbygge stabile fundamenter til helårshuse, tilbygninger, kolonihavehuse, moduler, carporte, terrasser, trafikskilte … BAYO.S skruefundamenter forankrer effektivt enhver form for bygning.
 • Med skruefundamenter er der intet gravearbejde, ingen bortkørsel af jord, ingen støbning med beton, ingen ventetid på hærdning. Du skruer skruen i og kan bygge videre straks efter. F. eks. kan fundamentet til et hus på 120 m2 laves på 1-2 dage. Medarbejderne skånes for tungt og beskidt arbejde.
 • Skruefundamenter kan monteres i alle typer jord og i al slags vejr. Du er ikke begrænset af frost, sne eller regn. Derved spares tid og penge, da vejret ikke får byggeriets tidsplan til at skride.
 • Skruefundamenterne har en lang levetid, som også kan forlænges, så de holder længere end betonfundamenter. De kan skrues op og genplaceres et andet sted. Det gør dem egnede til anvendelse i forbindelse med opbygning af midlertidige fundamenter. Materialerne er ligeledes genanvendelige. Alt dette er til gavn for miljøet.
 • Fordi skruefundamenterne komprimerer den eksisterende jord, er det muligt at bygge på forurenet jord uden at skulle fjerne eller rense jorden. Skruefundamenter er derfor en billig løsning til byggeri på grunde med jordforureningsproblemer.
 • Mange fundamentsopgaver kræver, at grundvandsniveauet sænkes; blandt andet i forbindelse med dyrt anlagte sandpudeløsninger. I byområder er disse grundvandssænkninger ikke ønskelige, da det kan forårsage skader på tilstødende ejendomme. Ved brug af BAYO.S skruefundamenter undgås grundvandssænkning.
 • Med punktfundamenter, der holder huset fri af jorden, undgår du radon og fugtproblemer i dit byggeri.

Vælg mellem faste og forlængbare skruefundamenter:

BAYO.S skruefundamenter kan anvendes til såvel nye fundamenter som efter- fundering og stabilisering af sætningsskadede bygninger.

Med vores maskiner kan vi montere skruefundamenter på selv svært tilgængelige områder som f,eks. en baghave eller en kælder.

BAYO.S M2 Borerig

Til de nye M2 borerigge har BAYO.S og Danfoss  i samarbejde udviklet helt nye fjernstyrede enheder. Disse gør det nemmere og mere sikkert for montøren at udføre det korrekte arbejde.

Det nye software og logsystem sikrer også samtidigt dokumentation af skruefundamenternes bærevne iht. jordbundsundersøgelser. BAYO.S kan med disse maskiner installere skruer i stort set alle jord- og terræntyper, samt udføre forboring med bjergbor og mobilkompressor.

Boreriggen er udstyret med automatisk selvnivellering af boretårnet, og bælteforskydning så boreriggen kan justeres fra 98 cm til 140 cm i bredden. Maskinerne som hver især vejer 2.400 kg, har et drejningsmoment på 8000 Nm og en push down power på 1500 kg.

Processen ved brug af BAYO.S

01

Du står med en grund og et ønsket byggeprojekt, der kræver fundering.

02

Ud fra jordbundsundersøgelsen og krav til bæreevne for byggeriet kan BAYO.S give overslag på en løsning ved brug af skruefundamenter.

03

Ingeniør laver statisk beregning for endeligt behov for punkter med belastning til fundering.

04

Ønsker du at gå videre med skruefundamenter, bestilles en geoteknisk beregning. Denne rapport sikrer, at den valgte løsning overholder Eurocode 7 og dermed er forsikringsgodkendt.

05A

Løsningsforslag og beregning holder: Du kan nu som kunde beslutte at starte fundering med skruefundamenter.

05B

Løsningsforslag kræver ændringer: BAYO.S kan ud fra geoteknisk rapport ændre på løsning/tilbud.

06

BAYO.S udfører fundering med skruefundamenter. Der laves løbende målinger og registrering for senere dokumentation.

07

Du modtager rapport, der dokumeterer dit skruefundament, og sikrer dig, at Eurocode 7 er overholdt og normale forsikringer hermed er gældende.

Vil i også spare tid, CO2 og sikre jeres kunder et godt fundament?

Ring til os og hør nærmere om, hvordan vi kan hjælpe med jeres næste projekt. Hos BAYO.S går vi op i miljøansvar og effektive løsninger, men også at give den største sikkerhed. 

Kontakt os på maileller på telefon