DIY

BAYO.S’ gør det selv produktsortiment.

 • Er beregnet til mindre fundamentsopgaver – typisk fra 0,6 til 1,2 meters dybde.
 • Her taler man om punktfundamenter til terrasser, carporte, drivhuse, havehegn osv.

Skruefundamenter til alle dine projekter omkring huset

BAYO.S DIY skruefundamenter er ideelle til mange formål – de er perfekte til husejeren, som selv står for sine byggeprojekter omkring huset eller den professionelle håndværker.

Det er nemt at installere skruefundamenterne med værktøj, som kan købes eller lejes via vores forhandlere.

bayos sortiment

Skruesortiment

Få et overblik over hele BAYO.S sortiment af DIY skruefundamenter.

Bayos diy skruefundamenter

Håndværktøj

Se hvilket værktøj, der kan anvendes og lejes til montering af skruefundamenterne.

bayos terrasse skruefundamenter

Vejledning

Kan man selv lave fundament? find vejledningen til dit næste terrassebyggeri.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster skruefundamenter?

Vores skruefundamenter starter fra 210 kr. pr. skrue. Der er forskellige skruer i sortimentet, så du kan få den skrue der passer præcis til dit projekt. Se vores forhandlere her.

Hvad er skruefundamenter?

Skruefundamenter er et alternativ til et standard betonfundament, som kræver mindre tid og arbejde, da man bare skruer skruen ned i jorden og er klar til belastning med det samme. Du sparer derfor tid, da man normalt skal grave ned i jorden for at ligge beton og vente på at det tørrer. Læs mere om bæreevne og, hvor langt ned skruen skal til mindre DIY-projekter, under montagevejledningen her.

Er skruefundamenter billigere?

Skruefundamenter er oftest billigere end traditionel beton. Der er flere faktorer der spiller ind, som bæreevnen af jorden, materialets styrke og størrelsen på projektet. Dog sparer man en del tid og CO2, da man ved fundering med beton skal grave og køre jord væk, som koster penge, blande, hælde og vente på at betonen er klar. Med skruefundamenter kan du spare op til 85% på CO2 og der er det bare at monterer skruen og så er den klar til belastning med det samme.

Hvor langt ned skal et skruefundament

Et skruefundament skal typisk over 40 cm ned i jorden, alt efter, hvilken type jord du har. Skruerne skal ned i det bæredygtige jordlag. Det bedste jord du kan fundere i er ler, sand og grus. Vi anbefaler ikke at fundere vores skruer i muld og tørv, grundet dårlig bæreevne. Bliv klogere ved at læse vores montagevejledning her.

Hvor meget kan et skruefundament bære?

Alt efter, hvilken type jord du skal fundere i, kan et skruefundament 70 cm nede i jorden, typisk bære 4,5 kN, som svarer til 450 kg. Pr. skrue ved optimale forhold. Du kan blive klogere på bæreevnen ved forskellige dybder og, hvilken type jord du har i vores montagevejledning.

Kan man selv lave fundament?

Du kan selv montere vores skruefundamenter. Montering af skruerne er nemt, da du kan benytte dig af vores manuelle værktøj, som du kan leje og købe i diverse byggemarkeder. Dog anbefaler vi at du bruger en Gearbox eller slagnøgle, som kan lejes hos flere byggemarkeder. Du kan se vores montagevejledning, hvor der er en guide til diverse værktøjer, hvordan du monterer skruerne samt, hvor langt ned i jorden skruerne skal her.

Hvordan monterer man jordskruer

Du kan nemt montere skruerne ned i jorden ved hjælp af vores manuelle værktøj eller ved at leje en Gearbox/slagnøgle hos flere byggemarkeder. Med vores manuelle værktøj skal du:

 1. Markér stedet og bore for ved at banke spyddet i jorden. (Er jorden meget tør, kan du med fordel hælde lidt vand i hullet.)
 2. Skru skruen manuelt, indtil spidsen af skruen er nede i jorden.
 3. Skru skruen ned i jorden med værktøj, indtil den ønskede dybde er nået. Husk vaterpas.
 4. Bruger du en forlængerbar skrue, skal du huske at sætte forlængeren på, inden du skruer skruen længere ned i jorden.

Se guiden her, for at se billeder og, hvordan du monterer skruerne med en Gearbox (link).

Hvordan bygger man på et skruefundament

Når du skal bygge på et skruefundament er det vigtigt at skruerne er placeret der, hvor lasterne er. F.eks. under strøerne til en terrasse eller ved, hvert stolpe til hegn og pavillon. Se nærmere på vores jordskrue vejledning.

Er skruefundament godt?

Skruefundamenter er et godt bæredygtigt alternativ til beton. Med skruefundamenter spare du tid, CO2, penge og grave/slæbe-arbejdet.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har skruet skævt?

Skruefundamentet skal skrues ned i jomfruelig jord. Det vil sige, når du har skrues skruen skævt i jorden, skal skruen tages op og sættes et nyt sted. Dette er vigtigt, da skruen skal kunne komprimerer jorden på bedste vis, så den står fast.

SPAR NATUR, PENGE OG TID

Ingen beton

Du behøver ikke grave og fjerne jord eller arbejde med beton og vente på, at det hærder.

Spar penge

Installationen af en BAYO.S skrue tager få minutter. Du kan arbejde videre med dit projekt med det samme.

Stabil men også flytbar

Stenet jord, beton, asfalt, mudder eller sand er ingen hindring for montering af et skruefundament.

Montering året rundt

Montering af skruefundamenter kan ske uanset vejret. Du er ikke begrænset af høje temperaturer, frost, sne eller regn.

Reduceret
CO2-udledning

Skruefundamenter er flytbare og kan genbruges op til 10 gange. De kan skrues op og efterlader jorden som før byggeriet.

Nem
håndtering

Du markerer positionen, borer skruen i og er klar til at bygge. Hurtigt og nemt.

Vælg mellem fast og forlængbare skruefundamenter

Vores faste skruefundamenter er ideelle for dine mindre DIY-projekter, såsom terrasse, skure, drivhus eller pavillion, dog skal jordens bæreevne være kendt. Er du i tvivl om, hvordan du skal komme i gang? Kan du se vores vejledning her.

Skruerne fås i forskellige længder og med forskellige toppe, så de passer til din jords bæreevne, og til de gængse mål på bjælker og stolper.

Vores forlængbare skruefundamenter er ideelle til dine DIY-projekter, hvor du skal montere i dårlig jord eller ned af en skråning. Dette er muligt, da man køber skruespids, forlænger og toppe, hver for sig.

 

Derfor kan du tilpasse skruerne til præcis dit projekt, da skruen kan forlænges i monteringsprocessen og dermed gøre skruerne nemme at håndtere.

Har du flere spørgsmål til vores DIY-projekter, kan du ringe til Simpson Strong-Tie på 8781 7400

Med BAYO.S skruefundamenter

Fjernes behovet for støbning med beton eller nedramning af pæle.

Et skruefundament skrues i det bærende jordlag og overfører dermed de statiske kræfter til elementet. Denne metode er enkel, hurtig og ødelægger ikke området, så du undgår stort gravarbejde og bortkørsel af jorden. 

Med BAYO.S Skruefundamenter er det hurtigt at etablere stabile fundamenter uden beton. Et BAYO.S skruefundament kan bruges til et bredt udvalg af DIY-projekter. Vores skruefundamenter stabiliserer effektivt enhver form for bygning og opfylder alle krav til dokumentation.

Find BAYO.S i hele Danmark

BAYO.S skruefundamenter forhandles af et bredt net af byggemarkeder og trælaster fordelt over hele Danmark, så du kan hurtigt og nemt finde din nærmeste BAYO.S-forhandler i dit nærområde.

 • XL-BYG
 • BYGMA
 • 10-4.dk
 • Davidsen
 • EA Værktøj
 • Jydske Byggecentre
 • ØT Gruppen

Hos vores forhandlere kan du også købe eller leje værktøj til hurtig og nem montering.